About Ilma
 
HomeMassageRetreatsLodgingContact

 

 

 

 

         OVER ILMA

 

Ilma and BinkyIn september geboren in 1967 en opgegroeid op het platteland in West Friesland tussen een nuchter klei volk waar ik zoals bijna alle scholieren zomers in de bloementeelt  en bollenindustrie werkte. Ik speelde veel buiten, klom in bomen en bouwde hutten er werd in onze tuin veel gevoetbald een hele fijne plek om samen te spelen. Na mijn Havo bleef ik zoekende met een sterk gevoel dat er meer moest zijn dan doorstuderen en een beroep kiezen ? Onbewust was ik op zoek naar een diepere waarheid een spiritueel weten....

 

Dit gevoel werd beantwoord toen ik op 18 jarige leeftijd een Yogi van de Ananda Marga ontmoete in de natuurvoedingswinkel te Hoorn.

Hij vertelde over de effecten van Yoga, wat chakras zijn en wat de voordelen zijn van een vegetarisch dieet en meditatie. Diep van binnen wist ik dat hier een diepe waarheid verteld werd, en ik wilde meer weten !!

Ik verslond het ene spirituele boek na het andere en ja ik wist het zeker ik wilde verlicht worden en het liefst zo snel mogelijk!!

Binnen een jaar stapte ik de Ashram in Calcutta binnen en had ik ontmoetingen met verschillende Yogi's en de Guru Shri Shri Anandamurti.

 

Op een stationetje in India had ik een ervaring van het oneindig Licht, een dragende kracht in mij wat alles en iedereen met elkaar verbind,...het is eeuwig en zal nooit uitgeput raken ik ben daar van gemaakt het stroomt in mijn aderen bij eke positieve ademtocht ben ik dat I AM THAT.

Ik besloot de yogateachers opleiding te gaan volgen  in Zweden en vertrok met mijn twee congas en een grote rugzak op weg naar een nieuw avontuur.

Het samen leven in een sangha/community, het werd een tijd van veel kiirtan zingen, sanskriet leren en de vedas bestuderen, drums en gitaar spelen, iedere dag meditatie, yoga ,sap-vasten en brieven schrijven naar dierbaren.

Na het Zweden avontuur ging ik nog een keer naar India en na mijn laatste examens als Yoga-trainer/sanyasin en werd ik vervolgens uitgezonden naar Brazilie om daar de leer van Yoga en Meditatie te brengen en mij in te zetten voor de mensen in Brazilie.

 

In deze grote drukke stad Sau Paulo werd ik “didi Amita” genoemd en bracht het land van uitgestrekte stranden, het tropische binnenland de hartelijke mensen en de overheerlijke verse groentes en fruit mij in contact met de Braziliaanse muziek en de samba scholen. Mijn liefde voor de muziek ontwikkelde zich verder als conga speelster in een reggea band, en ik starte een chreche voor kleine kinderen in de sloppenwijken van Sau Paulo.

Ik voelde mij zo gedragen en "in tune"met een hoger plan dat alles wat ik s nachts droomde de volgedende dag werkelijk gebeurde,.........

 

Ilma's CamperHet sloppenwijken project werd mijn eerste "kindje" en het is nu een goed lopend project met 60 kinderen en ondersteund door de Braziliaanse  regering.

 

In 1997, was mijn vader met leukemie gediagnosticeerd en ik besloot terug te keren naar Nederland om bij hem te kunen zijn.

 

Het samen zijn bij familie de essentie van verbinding met je zelf en de ander dat was nu mijn missie, van de Braziliaanse extraverte, warme en uitbundige cultuur terug naar meer een gepland leven met agenda orde en structuur.

En wat had ik hier te doen dan ? De eerste levensbehoeftes daar had iedereen genoeg van, meer dan genoeg terug in Nederland zag ik in de levens van mensen duidelijk meer stress, eenzaamheid en doelloosheid, een geestelijk gemis,

 

Wat hier nodig is is dat mensen geestelijk en emotioneel ondersteund worden,.........

 

Ik begon als peuterjuf bij  de neo-Humanistic kindergarden in Hoorn, onderwees Yoga & Meditatie en begon met de part-time studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Amsterdam.

 

Daarnaast volgde ik cursussen in massage en opende al snel een massage praktijk aan huis om zo no dichter bij de mensen te kunnen staan.

Naast mijn werk als pedagogisch medewerker in verschillende instellingen nam ik extra onderwijs in het vak coaching en counseling om nog een betere luisteraar te worden, de kwaliteiten van empathie echt te integreren om zo in mijn werk met mensen hun nog beter te kunnen ondersteunen in het vinden van hun eigen waarheid wensen en mogelijkheden.

 

Ilma geeft in haar praktijk in Amsterdam massages, coaching en Yoga lessen, is een empatisch luisteraar en mediator.

Haar appartement is tevens beschikbaar voor kleine yoga retreats, verhuurt ze tenten uit Mongolie (Yurt/Ger) en een camper genaamd de yoga-buzz.

 

Ilma's Yoga ClassDe Yoga die ik het liefste deel is nu meer Partner Yoga en acro-yoga style. Acro-yoga is een meer speelse vorm van yoga waarin je elkaar steunt en draagt. Het vraagt ook om vertrouwen en overgave een vrolijke mix van acrobatiek en traditionele yoga technieken.

 

Ik geef graag introducties in verbindende communicatie, afgeleid van geweldloze communicatie, en ik maak onderdeel uit van de Eigen Kracht Conferenties, een manier  om familie en netwerk bij elkaarte brengen en samen een plan te bedenken rondom een specifiek probleem wat speelt binnen een gezin.

 

In mijn werk probeer ik iedereen bewust te maken van zijn/haar eigen krachten van heling en positieve energie,heeft een grote schat in zich die gezien en gebruikt wilt worden, welke gedachtes houden jou nog tegen om dat te gaan doen wat je werkelijk wilt ? en welke gedachtes geven kracht en flow?

 

Verandering in je leven begint met de eerste gedachte die je hebt over je zelf en het leven.

 

Ik sta open voor elke vorm van cocreatie om samen te werken aan een bewustere levensvorm waar vrede en compassie regeren.

Deze aarde heeft mensen nodig die samen bouwen aan een vreedzaam blij leven in vrijheid en respect voor elkaar en alle levensvormen.

Ik sta ook open voor alternatieve betalingssystemen zoals LETS , Noppes en Helpx waar mensen hun expertise en kennis delen in ruil voor andere diensten.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst te vinden in de natuur, of op de dansvloer, ik maak graag muziek, en houd veel van dieren en mijn vrienden ;)

Leef om te inspireren ! Denk globaal en uit het lokaal , zijn enkele van mijn favourite uitspraken.

 

Mogen alle wezen leven in blijheid en vrij zijn van alle pijn, om shanti              

 

Namaste,

 

+31622050207

 

 

 

 

Ilma is an experienced instructor, devoted to yoga and meditation since she was a teenager.

 

Ilma teaches Acroyoga, a form of acrobatics mixed with yoga practiced with a partner.

 

Mongolian Hut

Other than teaching, Ilma also provides Mongolian Yurt rentals, suitable for festivals, retreats, and more.

 

The Yoga House is equipped with a very reliable guard dog, a Pomeranian named Binky, who also offers free hugs and cuddling.

 
 
 
ILMA YOGA HOUSE
Leerdamhof 471
1108 CN Amsterdam
+31622050207
info@ilma-yoga-house.nl
KVK: 34365261
Praamsma I.
BIC: RABONL2U
IBAN: NL20RABO 0307728315
WEB BUILDERS
JOCHEM BERGMANS
LENA MORRIS